Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΑΝΗΣΥΧΙΑ, ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ…


Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το φιάσκο της 2ας Μαρτίου των μελών της ΕΑΑΚ, χωρίς να θέλουμε να θίξουμε  το ‘’αγωνιστικό τους πνεύμα’’ και την ‘’ανιδιοτελή προσφορά’’ τους στο κοινωνικό σύνολο, μιας και μόνο αυτοί θέλουν ένα καλύτερο αύριο είναι:
Σαν ‘’μπάτσοι’’ λοιπόν και με άκρως φασιστικό τρόπο απαγόρευσαν την τοποθέτηση τόσο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όσο και της ΠΑΣΠ. Τραμπουκισμοί και φωνές κυριαρχούσαν στο χάος και το μόνο που έλειπε ήταν τα γκλομπ για να μας επαναφέρουν στην τάξη ‘’ησύχως’’. Η παρωδία ; Ότι  ευτυχώς κατέφθασαν και τα Ματ- ΕΑΑΚίτες των Μηχ. Μηχανικών για  να συμβάλλουν στην καταστολή!
‘Επειτα , αν όχι ‘’γουρούνια’’ ,σίγουρα κάτι σε διαμάχη ζώων μπορεί να παραπέμψει όλο το σκηνικό από την πλευρά τους. Μιας και σαν ανεγκέφαλα όντα αγνοώντας τον διάλογο προσπαθούσαν να  ‘’κατασπαράξουν’’ οποιοδήποτε άλλο μέλος του φοιτητικού συλλόγου, επιθυμούσε να τοποθετηθεί. Συνεπώς μήπως η ΧΜ6 θύμιζε περισσότερο ζούγκλα παρά  Πανεπιστημιακή αίθουσα, όπου η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν πραγματοποιείται πλέον ούτε στα χαρτιά;
Εν τέλει βέβαια το πιο θλιβερό…  ‘’Δολοφονία’’ της Δημοκρατίας, της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου βιώσαμε έκπληκτοι οι πάντες. Δολοφονία απροκάλυπτα, χωρίς έλεος με θράσος και οργή απέναντι στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο για τη σωτηρία του οποίου διατυμπανίζουν ότι αγωνίζονται.
‘Αραγε πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος για να εντυπωσιάσει;
Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει μια παράταξη για μία ψήφο;
Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει μια μεγάλη μερίδα νέων μόνο και μόνο γιατί υποστηρίζει ότι είναι οργισμένη, χωρίς να σκεφτεί ότι έτσι την έμαθαν να νιώθει;

Και κάπου εκεί έγκειται η διαφορά μας… Θα υπάρξουμε και εμείς οργισμένοι αν χρειαστεί, εκεί που πρέπει ,όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει. Δεν μας αρέσει να μαζικοποιούμαστε και όσο και αν κάποιοι το προσπαθούν δεν θα το καταφέρουν ποτέ.
 
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ


                                                    
Αλλάζουμε νοοτροπία
  Αλλάζουμε παιδεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου